Nyhléns Hugosons är Norrlands ledande matproducent, med egen tillverkning av lokalproducerade kött- och charkprodukter, kyld färdigmat samt potatisprodukter. Vi satsar på att utveckla och sprida det norrländska mathantverket. För oss betyder det rejäl mat gjord på de bästa råvarorna, god djuromsorg och duktiga medarbetare.
Våra anläggningar finns i Luleå (charkproduktion), Skellefteå (logistikcentrum samt paketering av kött, kallskänk m.m.), Boden (tillverkning av kyld färdigmat) och Ullånger (slakteri). I koncernen ingår även Änge Chark AB (charkproduktion), Jokkmokks Korv AB (charkproduktion) samt Haparanda potatis (paketering av potatis och tillverkning av potatisgratänger). Alviksgården Lantbruks AB är majoritetsägare i Nyhléns Hugosons.
Historien om Alviksgården började 1975, när Mikael Hugoson som tjugoåring flyttade från Skåne upp till Norrbotten för att driva grisgården som hans far byggt. Mikael Hugoson äger fortfarande företaget och hela familjen är engagerad i verksamheten. Ända sedan starten har Alviksgården haft ett tydligt kretsloppstänk och ambitionen att jobba med naturen och för grisarnas bästa. Det gör också att verksamheten blir ekonomiskt hållbar så att vi kan fortsätta investera i det norrländska lantbruket.
Vi har ett nära samarbete med bönder runt om i Norrland för att värna om den lokala matproduktionen. Vi strävar alltid efter att använda så stor del norrländska råvaror som möjligt i våra produkter. Därför köper vi in djur från Norrland till våra slakterier, där köttet tas om hand av våra skickliga styckare. Många köper redan idag norrländskt kött, men vi skulle kunna bli långt fler. För det finns många goda skäl att välja det lokala alternativet.